Klantherkenning als basis voor een optimale klantbeleving

Organisaties beginnen het belang van een optimale klantbeleving in te zien. Niet zo vreemd gezien klanten zelf bepalen via welk contactkanaal ze geholpen willen worden. Ook selfservicekanalen worden alsmaar populairder. De huidige trends op het gebied van klantcontact dwingen organisaties om na te denken over welke kennis en data ze voor handen hebben. Maar ook hoe ze deze kennis en data nuttig kunnen inzetten om inkomende klantvragen intelligent te routeren naar de juiste klantcontactmedewerker. Ook niet onbelangrijk: wordt het belang van klantherkenning onderschreven door alle lagen van het bedrijf?

‘Hallo hoort u mij?’

De klant is veeleisend en daarom is het cruciaal dat klantvragen snel bij de juiste medewerker terecht komen die direct het correcte antwoord kan geven. Organisaties die beschikken over een klantcontactcenter met gedreven multi skilled agenten, hebben een streepje voor op klantcontactcenters met medewerkers die iedere dag een beroep moeten doen op verouderde systemen. Klantherkenning draait immers voor een groot deel om het wegnemen van irritatie bij de klant.

Op de agenda

Hoewel klantbeleving bij elke organisatie hoog op de agenda staat, laat de invulling ervan vaak te wensen over. Enerzijds weet men vaak niet welke mogelijkheden er zijn, anderzijds weten ze veelal niet hoe ze dit op een goede manier kunnen implementeren. Het resultaat: blijvende irritatiefactoren voor de klant. Dat terwijl verschillende onderzoeken aantonen dat klantgericht ondernemen leidt tot een hoge mate van klanttevredenheid , welke vervolgens leidt tot meer omzet.

storm Cloud Contact Center in de praktijk

De inzet van klantherkenning bij Fleurop heeft ervoor gezorgd dat zowel klanten als aangesloten bloemisten specifiek worden gerouteerd naar de juiste expert. Het ingezette keuzemenu helpt om vragen van betreffende orders direct richting het klantcontactcenter te sturen.

Onze visie

‘Een optimale vorm van klantherkenning binnen uw organisatie is noodzakelijk om klantbeleving te stimuleren.’
Kortom: tijd om gericht actie te ondernemen. Wij leggen u graag uit hoe.