Hoe slim routeren naar de juiste agent?

Met de dienst Flow van storm worden inkomende klantcontacten toegewezen aan een relevante wachtrij. Ongeacht het communicatiekanaal dat door uw klant wordt gebruikt. Deze keuze kan op verschillende manieren worden bepaald. Bijvoorbeeld door een keuze in een IVR menu, maar ook op basis van andere business rules die u zelf kunt maken en beheren. Deze regels kunnen heel basic zijn, maar ook gebaseerd op de herkenning van woorden die in een sms of email worden gebruikt. storm is daarmee ook geschikt om routinematige handelingen geautomatiseerd af te wikkelen.

Geen lange wachtrijen

Wachtrijen groeperen soortgelijke contacten die door uw contactcenter zijn ontvangen. Een wachtrij bestaat dus uit een verzameling contacten (gesprekken, e-mails, sms-berichten of webchat verzoeken) die voldoen aan een gemeenschappelijk criterium. U kunt daarbij zelf bepalen op basis van welke criteria contacten worden toegewezen aan een wachtrij. Vervolgens kunt u aangeven wie voor beantwoording van deze contacten in aanmerking komen. Alle web chat verzoeken, sms-berichten en e-mails die aan een medewerker worden toegewezen komen in zijn of haar inbox. Op deze manier hebben uw medewerkers dus de keuze uit het meest geschikte communicatiekanaal voor de beantwoording. Bovendien kunnen ze vanuit één omgeving eenvoudig bewaken dat de service levels voor beantwoording over alle communicatiekanalen gehaald worden.

 

Vraag een demonstratie aan

Dankzij storm Flow kunt u eenvoudig :

1.Variabelen die de routering van een contact bepalen programmeren en instellen

2. Eenvoudig een eerdere versie van een dienst activeren of naar een latere versie switchen

3. Probleemloos en snel integreren met alle mogelijkheden van het complete storm-platform

4. Probleemloos en snel integreren met externe (ERP-)applicaties en (CRM-)databases

Storm in de praktijk

De inzet van klantherkenning bij Fleurop, een bekende Nederlandse retailer in bloemen, heeft ervoor gezorgd dat zowel klanten als aangesloten bloemisten specifiek worden gerouteerd naar de juiste expert. Het ingezette keuzemenu helpt om vragen van betreffende orders direct richting het klantcontactcenter te sturen. Waar Fleurop voorheen gebruikmaakte van een vrij statische telefooncentrale, profiteert de organisatie nu van een flexibele koppeling met hun database. Hierdoor weet Fleurop direct of ze worden gebeld door een bloemist of een klant. Cases worden zo direct goed afgehandeld en worden problemen in het bezorgingsproces voorkomen. Ruim 70% van het telefoonverkeer wordt op basis van herkenning automatisch gerouteerd. Hierdoor heeft Fleurop veel kosten kunnen besparen en worden klanten sneller te woord gestaan en efficiënter geholpen.

Lees de klantcase