Case Study : Bruna

De klantenservice van Bruna behandelt vragen van diverse doelgroepen: de ondernemers en medewerkers uit de winkels en de consument. Hoewel in volume klein (gemiddeld 1.000 contacten per week) in diversiteit groot en complex.

 

Om dit in goede banen te leiden en het beleid van Bruna om zoveel mogelijk ‘buiten’ te hebben staan en niet ‘in house’, was de keuze voor een cloud-oplossing logisch. Tevens was een integratie met Oracle Cloud Service (eigen klantendatabase) cruciaal wat ervoor moet zorgen dat de bellende klant herkend wordt. Bruna werkt in de dagelijkse praktijk samen met het Conclusion Smart Retailcentre (CSRC). Een van de diensten die het CSRC voor Bruna uitvoert, is de klantenservice.

“Door de mogelijkheid de inkomende gesprekken te routeren naar de juiste agent, krijgen klanten vaker meteen het goede antwoord.”

Overal en altijd toegankelijk

Deze vragen worden verzameld en als FAQ op de website geplaatst. Dankzij de integratie met hun klantendatabase wordt de bellende klant direct herkend. Door de mogelijkheid inkomende gesprekken te routeren naar de juiste agent, krijgen klanten vaker direct het juiste antwoord.

90% wordt dankzij de slimme databasekoppeling direct herkend. De data van de overige 10% wordt aangevuld in de database zodra die mogelijkheid zich voordoet, ofwel hij/zij neemt contact op. Bovendien kunnen de medewerkers van het contactcenter overal inloggen en zodoende files vermijden of invallen op piekuren. Dit zorgt voor optimale bereikbaarheid van de boekhandel over alle kanalen heen.

Download hier de klantcase