Case Study : Huisartsenpost Zeeland

Huisartsenpost (HAP) Zeeland vervangt huisartsen buiten werktijden en wordt met gemiddeld 55.000 telefoongesprekken per jaar (in 2016 zelfs bijna 63.000) gezien als de klantcontactpionier binnen de huisartsenbranche. Bereikbaarheid van een huisartsenpost buiten werktijden is een absolute must, zeker als het om mensenlevens gaat.

 

Uitgebreide managementinformatie

Voor de verbetering en borging van de bereikbaarheid ging HAP Zeeland op zoek naar een partner in optimaal klantcontact. De behoefte aan een cloud-oplossing met uitgebreidere managementinformatie, denk aan informatie over de duur van telefoongesprekken en wachtrijen, was groot, omdat de waardevolle inzichten die storm te bieden heeft de dienstverlening van ieder contactcenter kunnen verbeteren.

“Wekelijks krijgen we automatisch managementrapportages, gegevens die we vroeger niet hadden. Dankzij al deze informatie hebben we data in huis waarmee we onze dienstverlening kunnen verbeteren om nog beter aan de branchenormen te kunnen voldoen.”

Patiënten direct brengen waar ze moeten zijn

Optimale bereikbaarheid is uiteraard voor deze huisartsenpost van essentieel belang. Wanneer patiënten bellen, komen ze in een applicatie terecht die ze precies brengt waar ze moeten zijn. Op basis van nummerherkenning (bijvoorbeeld een +49 nummer) wordt de keuze gemaakt met welke locatie de patiënt wordt (door)verbonden. Of in welke taal de patiënt te woord kan worden gestaan. De huisartsenpost moet bij urgente oproepen (toets 1 voor spoed) altijd binnen 30 seconden de telefoon beantwoorden. Dankzij een slimme routering worden deze calls met voorrang opgenomen. Op deze manier beschikt de huisartsenpost over een bereikbaarheidsoplossing die vele malen efficiënter is dan voorheen en kan het nog beter voldoen aan de strenge branchenormen op het gebied van dienstverlening in de gezondheidszorg.

Download hier de klantcase