Het snel veranderende consumentengedrag heeft ervoor gezorgd dat de verzekeringssector in een ongekend tempo verandert. Recente communicatie en technologische vooruitgang hebben de manier waarop consumenten verwachten een verzekering te kopen ingrijpend veranderd.

Gezondheids- en levensverzekeraars worden uitgedaagd door een combinatie van een vergrijzende bevolking en een toenemend aantal mensen met chronische ziekten. Ondertussen hebben nieuwe ontwikkelingen zoals auto’s zonder bestuurder en telematica een omgeving met veel concurrentie gecreëerd, waarbij klantenservice en veiligheid de cruciale onderscheidende factoren zijn.

Over de hele linie blijven de consumentenverwachtingen snel toenemen – ze hebben nu binnen een fractie van een seconde online toegang tot alle informatie op platforms zoals Google, waardoor de vraag naar  selfservice wordt verhoogd. En wanneer ze contact hebben met adviseurs, verwachten ze van agenten dat ze goed advies geven over het beheren van hun eigen risico en niet alleen eenvoudige vragen beantwoorden en beleidsinformatie leveren.

Een steeds strengere regelgeving dwingt je echter vooral voorzichtig te zijn met gevoelige informatie, wat betekent dat agenten en selfservice-applicaties alleen toegang moeten hebben tot de gegevens die ze mogen.

storm Cloud Contact Center biedt verzekeraars één enkele intuïtieve omgeving waarin elk communicatiekanaal wordt verwerkt in een enkele rij. Dit draagt bij ​​aan een soepele en naadloze klantreis en consistente service.

Lees de klantcase

 

Een toonaangevende verzekeraar gebruikt deze Salesforce-integratie om ervoor te zorgen dat zijn Italiaanse en Engelse agenten effectiever kunnen reageren op vragen van klanten.

Het storm-platform is een Cloud Customer Engagement-platform, dat de manier verandert waarop grote verzekeraars met hun consumenten over de hele wereld communiceren.

Het biedt een omni-channel mix van geautomatiseerde en live contact center-mogelijkheden, waardoor consumenten altijd en overal contact kunnen opnemen met organisaties, en snel verbonden kunnen worden met de gegevens die ze nodig hebben, of dat nu beleidsinformatie is , claims advies, of iets anders. storm Cloud Contact Solutions wordt door een van ’s werelds grootste multinationale verzekeringsaanbieders gebruikt om effectief contact te krijgen met de meest geschikte agent of geautomatiseerde resource te selecteren om met het verzoek om te gaan.

Als gevolg hiervan heeft het platform de efficiëntie van de agent verder verhoogd en tegelijkertijd ook de klanttevredenheid verhoogd.