Verbetering telefonische bereikbaarheid met inzet van slimme oplossing

Woonzorg Nederland staat voor samen zelfstandig wonen in een betaalbare, veilige en toegankelijke woning met ruimte voor ontmoeting in de buurt. Persoonlijke aandacht en samenwerking in een lokaal zorg- en dienstennetwerk zijn hierbij leidend. Deze belofte wil Woonzorg Nederland doen aan al haar bewoners, ook de bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen. Samen met partners in wonen, zorg en dienstverlening wil Woonzorg deze belofte waarmaken en brengt zij ouderenhuisvesting naar een hoger plan.

Altijd een medewerker aan de lijn

Voor Woonzorg is het belangrijk dat hun medewerkers dichtbij hun bewoners staan. Bijvoorbeeld indien een bewoner een vraag over haar woning heeft, dan wil men dat de vraag direct wordt beantwoord door de “bewonersconsulent” uit die regio. De bewonersconsulent heeft echter geen vaste werkplek, daarom is het van belang dat telefonische vragen simpel en snel naar de best beschikbare medewerker(s) uit de regio gerouteerd worden. Als een bewonersconsulent niet beschikbaar is, dan wordt een collega gezocht die het gesprek kan beantwoorden.

Het platform is cloud-gebonden dus zeer flexibel, we hebben de mogelijkheid om op de thuiswerkplek ook een telefoon te plaatsen dan wel een softphone te gebruiken.

Samenwerken via één centraal platform

Met de storm-oplossing van Content Guru krijgt Woonzorg dit volledig in eigen hand. Naast de
mobiele bewonersconsulenten zijn tevens de kantoren van Woonzorg met hun vaste telefonie op het storm-platform aangesloten. Hierdoor is er één omgeving waarbij collega’s optimaal kunnen samenwerken, men zowel op kantoor als buiten haar beschikbaarheid kan doorgeven, klantcontact met (potentiële) bewoners goed gemanaged wordt én men profiteert van een oplossing die nu en in de toekomst aansluit op het aantal gebruikers en de gewenste functionaliteit.

Dankzij de modulaire opzet van het storm-platform, kan Woonzorg Nederland al kijken naar de toekomst zoals het gebruik van Web-RTC, een koppeling met diverse Social Media kanalen én de verdere integratie van toekomstige portalen.

In deze case stellen we een aantal vragen aan Folkert de Gans, Teamleider Operations ICT van Woonzorg Nederland.

[button “Download klantcase” http://stormklantcontact.com/wp-content/uploads/2017/07/Woonzorg-Nederland-CG-format.pdf “sliderbutton” _blank]